INSPIRATIE CRISIS! 3 TIPS

maart 2021

Inspiratie, oftewel: “De geest krijgen”, “ingeving”, “levenwekkende kracht”, is iets heerlijks. Als het er is, hebben we vleugels. Goede ideeën komen moeiteloos tot ons, we hebben oplossingen voor problemen en onze energie stroomt. Maar zo snel als inspiratie tot ons kan komen, zo snel kan het ook weer verdwenen zijn..en dan? Hier mijn 3 tips voor die momenten:

TIP 1: DOE NIETS- Misschien herken je dit: Eindeloos iets blijven proberen terwijl je eigenlijk voelt dat het niet gaat lukken. Die email die je 20X herschrijft en nog steeds niet is wat je wil zeggen, die blanco kaart voor je zieke collega waar je maar geen goede woorden voor weet te vinden of dat cadeautje dat je wil uitzoeken maar waar je niet het juiste idee voor krijgt. Misschien is het dan wel het allermoeilijkste om te stoppen met proberen. Om uit die frustratie te stappen, er van weg te lopen en iets heel anders te gaan doen maar vooral: om rust te nemen. Eigenlijk gaat dat tegen ons gevoel in want hebben we wel rust verdiend als we onze taak nog niet goed hebben afgerond? Maar mijn ervaring is, dat juist die pauze en die rust noodzakelijk zijn om daarna weer met een heldere geest verder te kunnen. 

TIP 2: INPUT- We leven in een wereld waar we vooral beoordeeld worden op onze “output”, op wat we kunnen produceren. Soms vergeten we dat er een balans tussen input en output moet zijn en dat we onze inspiratie moet blijven voeden en dat kan op heel veel manieren.

Voor mij werkt in de stilte zijn heel goed, zowel thuis als in de natuur. Vanwege de corona maatregelen is het inspiratie opdoen in een museum of bij een concert of film nu helaas niet mogelijk maar écht luisteren naar een mooie concert op Spotify (met je koptelefoon op, op de bank!) of het kijken van een mooie film op bijvoorbeeld Picl, kan wel nog steeds. Ik haal ook veel inspiratie uit interessante podcasts of luisterboeken.

TIP 3: DONE IS BETTER THAN PERFECT- Niet alles hoeft even geïnspireerd te zijn. We worden de hele dag overstelpt met de prachtigste beelden van anderen. Het lijkt alsof iedereen in een constante staat van inspiratie verkeert en de schoonheid kan ons bijna verblinden (of spreek ik hier alleen over mezelf…?) Soms zijn er momenten dat het er minder toe doet hóe iets wordt gedaan maar het vooral van belang is dát iets wordt gedaan. Soms hebben we de luxe van inspiratie niet en mogen we de lat wat lager leggen voor onszelf. Wat maakt het uit dat je tekstje misschien wat cliché is? Of je maaltijd ’s avonds hetzelfde is als twee dagen geleden? Je foto niet perfect? Vergeet nooit dat de hang naar perfectie een inspiratie killer is. Imperfect durven zijn werkt heel ontspannend en dat komt uiteindelijk je inspiratie weer ten goede!

En laten we in deze extra lastige tijden vooral lief zijn voor onszelf en anderen. Gun jezelf wat meer pauze, input en imperfectie..

Liefs,

Rosa

Eerdere blogs

DE EERSTE ADVENTSKALENDER..

september 2021 8 jaar geleden maakte ik de eerste adventskalender. Het waren 24 dicht gevouwen papiertjes met lieve woorden erop geschreven voor mijn eigen kinderen. Ik wilde ze graag iets blijvends geven in de decembermaand waar alles leek te draaien om snoepen en cadeautjes uitpakken. Daarbij was ik een... Lees verder >

MOEDERSCHAPSREIS

mei 2021 “Nou, dan zie ik je morgenochtend!” Zei de kraamhulp glimlachend en beende kordaat mijn slaapkamer uit waar ik, 23 jaar en net bevallen van mijn kersverse dochter in bed lag uit te blazen. "Hoezo, morgen?" Dacht ik met een rijzende paniek. Ik had de behoefte haar uit te... Lees verder >

VORMGEVEN AAN VERLIES

februari 2021 Toen ik nog maar 9 jaar was, overleed mijn vader en omdat hij niet begraven wilde worden was er geen graf om heen te gaan en aangezien mijn moeder niet elk moment herinnerd wilde worden aan zijn dood was er ook geen plekje in huis ingericht wat zijn herinnering levend hield. Achteraf... Lees verder >

Schrijf je in voor Hope & Joy updates vol inspiratie, hoop en vreugde en ontvang een download met 4 mooie inzichtkaarten om beter in contact te komen met je innerlijke stem.

  • Het kaartje met handgeschreven tekst maakt het heel persoonlijk Kaar
  • Een uniek cadeau met een mooie boodschap Esther - eigenaar Radijs Conceptstore
  • Heb m'n dochter iedere dag blij gemaakt met een kaartje! Martine
  • Het verrassingseffect was groot! Je wilt iemand verrassen en dat is gelukt: super leuk dus! Saskia

InstagramMEER INSPIRATIE? VOLG HOPE & JOY OP INSTAGRAM