DE EERSTE ADVENTSKALENDER..

september 2021

8 jaar geleden maakte ik de eerste adventskalender. Het waren 24 dicht gevouwen papiertjes met lieve woorden erop geschreven voor mijn eigen kinderen. Ik wilde ze graag iets blijvends geven in de decembermaand waar alles leek te draaien om snoepen en cadeautjes uitpakken. Daarbij was ik een drukke alleenstaande moeder en ik was op zoek naar manieren om elke dag een klein moment samen te hebben waarin ik ze kon laten weten hoe bijzonder en geliefd ze waren.

Elke ochtend, terwijl het buiten nog schemerde en we een kaarsje bij het ontbijt brandden, mochten ze om de beurt een kaartje openvouwen en zo telden we af naar kerst met elke ochtend een liefdevolle  boodschap om de donkere dag mee te beginnen; ik koester die momenten nog  altijd.

Toen ik er in de early Instagram days wat over poste bleken er heel veel mensen wel wat lieve woorden te kunnen gebruiken of ze wilden anderen een hart onder de riem steken tijdens de donkere decembermaand, dus maakte ik de eerste paar setjes. Ik printte de kaartjes zelf en sneed ze op maat, sorteerde en verpakte ze allemaal met de hand. Ik verkocht er meteen meer dan ik er had gemaakt en zo begon het jaarlijks terugkerend ritueel van Adventskalenders maken waar de kinderen me mee begonnen te helpen. 

Elk jaar wisten meer mensen me te vinden en kwam ik uiteindelijk voor de keuze te staan: ga ik dit echt professioneler aanpakken of laat ik het erbij? Omdat ik zelf elk jaar zo’n plezier beleefde aan het verspreiden van lieve woorden, besloot ik er vorig jaar écht voor te gaan en dat heb ik geweten! 
Ik ben blij en dankbaar dat ik de keuze heb durven maken en dit jaar de collectie zelfs heb uitgebreid met een nieuwe versie van de Adventskalender; "Rust & Reflectie" met een bijpassend journal.

Op naar advent..!
Liefs,
Rosa

Hier lees je meer over de verschillende adventskalenders

en hier ga je naar de speciale advent pagina

Eerdere blogs

MOEDERSCHAPSREIS

mei 2021 “Nou, dan zie ik je morgenochtend!” Zei de kraamhulp glimlachend en beende kordaat mijn slaapkamer uit waar ik, 23 jaar en net bevallen van mijn kersverse dochter in bed lag uit te blazen. "Hoezo, morgen?" Dacht ik met een rijzende paniek. Ik had de behoefte haar uit te... Lees verder >

INSPIRATIE CRISIS! 3 TIPS

maart 2021 Inspiratie, oftewel: “De geest krijgen”, “ingeving”, “levenwekkende kracht”, is iets heerlijks. Als het er is, hebben we vleugels. Goede ideeën komen moeiteloos tot ons, we hebben oplossingen voor problemen en onze energie stroomt. Maar zo snel als... Lees verder >

VORMGEVEN AAN VERLIES

februari 2021 Toen ik nog maar 9 jaar was, overleed mijn vader en omdat hij niet begraven wilde worden was er geen graf om heen te gaan en aangezien mijn moeder niet elk moment herinnerd wilde worden aan zijn dood was er ook geen plekje in huis ingericht wat zijn herinnering levend hield. Achteraf... Lees verder >

Schrijf je in voor Hope & Joy updates vol inspiratie, hoop en vreugde en ontvang een download met 4 mooie inzichtkaarten om beter in contact te komen met je innerlijke stem.

  • Het kaartje met handgeschreven tekst maakt het heel persoonlijk Kaar
  • Een uniek cadeau met een mooie boodschap Esther - eigenaar Radijs Conceptstore
  • Het verrassingseffect was groot! Je wilt iemand verrassen en dat is gelukt: super leuk dus! Saskia
  • Heb m'n dochter iedere dag blij gemaakt met een kaartje! Martine

InstagramMEER INSPIRATIE? VOLG HOPE & JOY OP INSTAGRAM